Een bijzondere verklaring

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

Deze dame kwam met een bijzondere verklaring: in een ver, vorig leven, was Kathleen een van de acht vrouwen van farao Ramses Il die in het oude Egypte aan de macht was. Zij heette destijds Nefertari en ze was de grote liefde van de farao. Hoewel Ramses Il al 67 jaar regeerde en oud was, hadden ze een diepe en innige liefdesband en ze inspireerden elkaar op vele vlakken. Door hun liefde voor elkaar werd Nefertari gekozen tot zijn eerste vrouw. Naast de vele privileges die dat met zich meebracht, had het ook een keerzijde. Als de flexplek huren amsterdam farao mocht sterven, werd Nefertari naast het levenloze lichaam van de farao, levend in een kist begraven. Op een dag was het zo ver en overleed de Farao in een nacht waarin het volle maan was. Het Egyptische volk was diep bedroefd en zijn vrouwen waren ontroostbaar. De farao had de afgelopen jaren een grafkamer laten bouwen in het dal van de koningen en na zeventig dagen werd de farao door de hogepriesters met fakkels de grafkamer ingedragen. Met zijn gebalsemde lijf, gouden vingers en tenen en een goud beschilderd dodenmasker was hij klaar om in het hiernamaals een god te worden. Dat was tenminste het geloof van de oude Egyptenaren.
Vlak achter de draagbaar liepen zijn in het zwart geklede vrouwen met zijn eerste vrouw Nefertari voorop. Zij was ontroostbaar, omdat haar grote liefde haar was ontnomen. In het hart van de 13 7 meter lange grafkamer stonden twee stenen graftombes. In de rechtertombe werd de farao gelegd en daarna sloot het flexplek huren eindhoven zware stenen deksel zijn gemummificeerde lichaam af. In de linker graftombe werd de levende Nefertari gelegd, die zich uit alle macht verzette, maar geen verweer had tegen de vele handen die haar terugduwden in de kist. Ook de graftombe met de nog levende Nefertari werd zorgvuldig met een zware stenen deksel afgesloten. Zo was het volk er zeker van dat de farao op zijn reis naar de godenwereld werd vergezeld door zijn geliefdste vrouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *